Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την απόδραση κοντά στη θάλασσα που να ηρεμεί και να χαλαρώνει το πνεύμα. Και αυτό το βρήκα στο Nalu!
Η διακόσμηση υψηλών προδιαγραφών, η lounge ατμόσφαιρα, το ξύλινο στοιχείο, με φόντο τη θάλασσα συνθέτουν το πανέμορφο περιβάλλον και αποτέλεσε για μένα μια γευστική εμπειρία που μου έμεινε αξέχαστη.
Ανοιχτό από το πρωί με σέρβιραν το πιο νόστιμο πρωινό και brunch που έχω γευτεί τελευταία, ενώ αργότερα το μενού του Nalu μου κάλυψε όλες τις γευστικές μου επιθυμίες μέσα από το μεγάλο εύρος των γαστρονομικών προτάσεων.
Fusion στοιχεία και μεσογειακές γεύσεις
Η executive chef Βάσω Αθανασίου επιμελείται το στήσιμο της κουζίνας και χρωματίζει καθημερινά τα πιάτα του Nalu με πινελιές από fusion στοιχεία διατηρώντας πάντα τις μεσογειακές γεύσεις. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα και ποιοτικά και συνθέτουν στις πιο ιδιαίτερες γαστρονομικές δημιουργίες.
Από το μεγάλο ποικιλία από ορεκτικά όπως bao bun με πάπια και μαγιονέζα hoisin, ceviche σολωμού με αβοκάντο καλαμπόκι και τσίλι, dumpling με κοτόπουλο, μαγιονέζα και κάρι, το τατάκι μοσχάρι με ponzu crispy κινόα και ραπανάκια αποτέλεσε την αρχή για το γευστικό μου ταξίδι.
Οι επιλογές από ιταλικές επιρροές όπως ριζότο και ζυμαρικά δίνουν τα καλύτερα γαστρονομικά αποτελέσματα. Ξεχώρισα το ριζότο σολωμού αρωματισμένο από πορτοκάλι και σπαράγγια, το κριθαρότο καβούρι με lime και φυσικά τα noodles με μοσχάρι, καρότο κολοκύθι, πιπεριές και μανιτάρια τα οποία και δοκίμασα.
Βέβαια, αν είσαι λάτρης του κρέατος προτείνω να επιλέξεις την πικάνια ταλιάτα black angus με πουρέ καρότου και μανιτάρια σωτέ. Στο Nalu όμως υπάρχουν και επιλογές για τους λάτρεις του ψαριού, όπως ο μπακαλιάρος με πουρέ παστινάκι, καρότα γλασέ και σπαράγγια της θάλασσας, αλλά και το φρέσκο λαβράκι με βραστά λαχανικά, σπαράγγια και lemon yuzu.
Γλυκιά ολοκλήρωση με θέα το κύμα
Η ωραιότερη στιγμή της ημέρας μου, φυσικά, ήταν η ώρα που ήρθε το επιδόρπιο! Κλασικό, αγαπημένο το «σπασμένο» μιλφέιγ από κρέμα βανίλιας, παγωτό βανίλιας και σοκολάτας που τα «σπάει» ! Επιπλέον, το δροσιστικό κανόλι από κρέμα μασκαρπόνε, φράουλες και crumble αμυγδάλου αποτελεί ακόμη μια εξαιρετική επιλογή.
Το Nalu αποτελεί ένα μοναδικό all day προορισμό των Νοτίων προαστίων καθώς οι υπηρεσίες υψηλού επίπεδου που προσφέρει συνθέτουν την απόλυτη παραθαλάσσια εμπειρία.