Κάντε το εικόνα: περπατάτε σε μια από τις παλαιότερες περιοχές της Αθήνας, την αγαπημένη Νέα Σμύρνη και έχετε γυρίσει με την παρέα σας σχεδόν όλα τα καταστήματα γύρω από την πλατεία για να εξασφαλίσετε τα συνολάκια για το φετινό ποθητό καλοκαιράκι. 

Όλα καλά μέχρι που ξυπνά το αίσθημα της πείνας και ξεκινάει η κλασική μακροσκελής συζήτηση και οι διαφωνίες για το ιδανικό μαγαζί που θα ικανοποιήσει τις γευστικές προτιμήσεις όλης, μα όλης της παρέας.
Φυσικά έχετε βαρεθεί το επαναλαμβανόμενο σε όλη την καραντίνα delivery-fast food και θέλετε μετά από καιρό να απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα χαλαρό εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα και με αγαπημένα γευστικά comfort πιάτα.

Στην αναζήτηση σας συναντάτε ένα στυλάτο εστιατόριο με ναπολιτανικο αέρα που συνάμα νιώθεις να σε αγκαλιάζει και να σε καλεί μαμαδίστικα. Το όνομα αυτού: Vissente Trattoria. Το τραπέζι σας γεμίζει με πολύχρωμα, γευστικά πιάτα που αναδύουν αρώματα και σας ταξιδεύουν στην γειτονική Ιταλία τόσο απλά, τόσο άμεσα. 

Παραδοσιακή φοκάτσια, κρεμώδης μοτσαρέλα, λιγκουίνι με πλούσια σάλτσα πεκορίνο και φρεσκοκομμένους κόκκους πιπεριού, πίτσα Μαργαρίτα, ζουμερό χοιρινό Porchetta και φυσικά αυθεντικό Tiramisu. Απολαμβάνετε το πεντανόστιμο γεύμα σας σε μια σπιτική και γλυκιά ατμόσφαιρα που δεν πικραίνει την ώρα του λογαριασμού και φεύγετε με ένα χαμόγελο ικανοποίησης και ενθουσιασμού, σα να έχετε πραγματικά δειπνήσει σε μια trattoria στην Σικελία ή στην Νάπολη, ότι προτιμάτε!

 Όχι, δεν σας μίλησα μόλις για ένα δημιούργημα της φαντασίας μου αλλά για την πρόσφατη εμπειρία μου μαζί με την παρέα μου στο Vissente Trattoria. Είμαι σίγουρη πως η εικόνα που δημιουργήσατε στο μυαλό σας, σας προκαλεί να επισκεφτείτε και εσείς την αυθεντική αυτή trattoria  στην καρδιά της Νέας Σμύρνης και να απολαύσετε comfort- γνήσιες παραδοσιακές γεύσεις d’Italia. Andiamo a Trattoria Vissente λοιπόν!

Leave a comment