Μέσα σε μόλις επτά μήνες από το άνοιγμά του, το Ma Che Vuoi κατάφερε κάτι που πολλά εστιατόρια ονειρεύονται για χρόνια: να κερδίσει μια θέση στη λίστα των Excellent Pizzerias της Ευρώπης του 50 Top Pizza.

Η διάκριση αυτή έρχεται από έναν από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οδηγούς, για τους λάτρεις της αυθεντικής ιταλικής πίτσας, αναδεικνύοντας τα κορυφαία καταστήματα παγκοσμίως με βάση την ποιότητα, την παράδοση και την καινοτομία.
Το Ma Che Vuoi φέρνει την Αθήνα στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού γαστρονομικού χάρτη, ανάμεσα σε ιστορικά καταστήματα ακόμα και με δεκαετίες πορείας, αποδεικνύοντας πως όταν κάτι γίνεται με αυθεντικότητα και συνέπεια, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να ξεχωρίσει.

Το όραμα του Ma Che Vuoi ήταν ένας χώρος όπου όλα θα φτιάχνονται in-house — από τη ζύμη και τα αλλαντικά μέχρι τα φρέσκα ζυμαρικά και η focaccia. Το αποτέλεσμα; Μια εμπειρία που ξεκινά από την πρώτη μπουκιά και δεν σταματά ποτέ να σε εκπλήσσει.

Πίσω από κάθε πίτσα, η οποία είναι και το δυνατό του χαρτί, υπάρχει μια ιστορία. Ξεκινά από το ζυμάρι, που ξεκουράζεται και ωριμάζει για 48 ώρες, αποκτώντας αέρινη υφή, ελαστικότητα και γεύση με βάθος, χωρίς βαριά φουσκώματα ή τεχνητές ενισχύσεις. Ψήνεται σε φούρνο, σε υψηλές θερμοκρασίες, εκεί όπου κάθε πίτσα παίρνει το δικό της χρώμα και χαρακτήρα. Αφράτο στεφάνι, λεπτό κέντρο, σωστά καψίματα, γιατί η ισορροπία είναι το παν.

Οι πρώτες ύλες μιλάνε ιταλικά: San Marzano ντομάτες D.O.P. για μια γεμάτη σάλτσα, prosciutto crudo, burrata και ελαιόλαδο από μικρούς παραγωγούς. Όμως η πίτσα δεν είναι μόνο τεχνική, είναι συναίσθημα. Και το Ma Che Vuoi το σερβίρει με τρόπο που ξεπερνά την προσδοκία

Η ευρωπαϊκή γαστρονομική σκηνή έχει ήδη δώσει την ψήφο της.
Το Ma Che Vuoi είναι μία από τις κορυφαίες νέες γευστικές αφίξεις όχι μόνο της Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Αν δεν το έχεις επισκεφθεί ακόμα, είναι μάλλον η κατάλληλη στιγμή.

Leave a comment