Είναι αλήθεια ότι το Ma Che Vuoi εμφανίστηκε πολλές φορές στο feed μου και η χαρακτηριστική ιταλική χειρονομία – αυτή η αυθεντική κίνηση που σε κάνει να νιώθεις ότι σε καλούν να μπεις στον κόσμο τους – μου τράβηξε αμέσως την προσοχή. Αν και είναι καινούριο, κάτι στο vibe του με έκανε να θέλω να το επισκεφτώ αμέσως. Και, να πω την αλήθεια, η εμπειρία ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Μπαίνοντας στο Ma Che Vuoi, το πρώτο πράγμα που σε… χτυπάει είναι η ατμόσφαιρα. Μοιάζει με μια γωνιά της Ιταλίας — ζωντανή, φιλόξενη και γεμάτη ενέργεια. Ο φούρνος στη μέση της σάλας τραβάει την προσοχή και βλέπεις τον σεφ και την ομάδα του να ετοιμάζουν μπροστά σου τα πιάτα με φρεσκότατα υλικά και απίστευτη προσοχή στις λεπτομέρειες.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια παραλλαγή του κλασικού Hugo Spritz που ήρθε και απογείωσε τη διάθεση. Το Ροζέ Martini Prosecco ήταν η τέλεια προσθήκη και ακριβώς όπως το φαντάστηκα: το τέλειο ξεκίνημα για μια βραδιά γεμάτη γεύσεις. Αλλά όταν ήρθε η πίτσα… τότε κατάλαβα ότι ήμουν σε άλλο επίπεδο. Το ζυμάρι, 48 ώρες ωρίμανσης, ήταν απλά τέλειο. Ελαφρύ, αφράτο και με την τέλεια τραγανή υφή στις άκρες. Η φρεσκότητα των υλικών ήταν τόσο έντονη που κάθε μπουκιά ήταν σαν να μιλάς με την Ιταλία. Η Margherita, με την απλότητά της, ήταν ένα πραγματικό φόρο τιμής στην αυθεντική ιταλική πίτσα — με τα San Marzano ντοματίνια να προσφέρουν εκείνη την μοναδική φρεσκάδα που μόνο η Ιταλία μπορεί να έχει. Μάλιστα, η παρουσίαση της πίτσας είναι εξαιρετική, αφού την κόβουν με ένα μεγάλο ψαλίδι, στο τραπέζι σου! Φυσικά, εκτός από πίτσα, μπορείς να δοκιμάσεις τα φανταστικά χειροποίητα αλλαντικά αλλά και φρέσκα ζυμαρικά ημέρας.

Δεν γινόταν να μην μιλήσω με τον Μάριο, τον σεφ του Ma Che Vuoi, που μου εξήγησε ότι αποφάσισε να δημιουργήσει το Ma Che Vuoi με μια πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία: όλα τα πιάτα και τα υλικά να είναι χειροποίητα, με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την εποχικότητα. Κάθε μπουκιά που φτιάχνει και σερβίρει είναι ένα αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας.

«Όταν ξεκινήσαμε με τους ιδιοκτήτες του Ma Che Vuoi, το μόνο που ήξερα ήταν ότι θέλαμε να φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας», μου είπε ο Μάριος. «Από τα αλλαντικά και το ψωμί μέχρι τα φρέσκα ζυμαρικά και το ζυμάρι για την πίτσα, όλη η διαδικασία γίνεται με αγάπη και σεβασμό».

Αφού συζητήσαμε για λίγο τη φιλοσοφία τους, πήραμε και ένα ακόμα spritz — γιατί στο Ma Che Vuoi, το aperitivo δεν είναι απλώς ποτό, είναι μια εμπειρία. Οι δημιουργικές παραλλαγές των spritz σε ταξιδεύουν με φρέσκες νότες από εσπεριδοειδή και βότανα, και το συνοδευτικό κρασί, επιλεγμένο απευθείας από ιταλικούς αμπελώνες, συμπληρώνει την εικόνα.

Στο τέλος, η γεύση που άφησε το Ma Che Vuoi δεν ήταν απλώς η γεύση των φαγητών ή των ποτών. Ήταν η αίσθηση της γνήσιας ιταλικής φιλοξενίας και της απόλαυσης του Dolce Far Niente — να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή χωρίς βιασύνη. Στο Ma Che Vuoi, κάθε γουλιά, κάθε μπουκιά, κάθε στιγμή είναι μια υπενθύμιση ότι η ζωή είναι πιο όμορφη όταν την ζεις αργά, με ποιότητα και πάθος.

Αν δεν το έχεις επισκεφτεί ακόμα, κάνε το. Η εμπειρία θα σε μαγέψει.

Ma Che Vuoi
Καλαμιώτου 15, Αθήνα 10560
Τηλ. 21 0324 8762
Instagram | Facebook

Leave a comment