Η Yamaha συνεχίζει να… φλερτάρει έντονα με τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας! Αν και οι Ιάπωνες εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους που αφορούσαν στην παραγωγή του πρώτου τετράτροχου στην ιστορία τους, ωστόσο συνεχίζουν τη δημιουργία και την εξέλιξη κινητήρων οι οποίοι προορίζονται για τον κόσμο των τεσσάρων τροχών!

Και για να είμαστε ακριβείς, ηλεκτροκινητήρων, οι οποίοι δείχνουν πως μπορούν να αλλάξουν την εικόνα που έχουμε σήμερα για τα οχήματα τα οποία κινούνται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, το project της Yamaha αφορά σε έναν επαναστατικό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει έως και 286 ίππους, παρά το εξαιρετικά μικρό μέγεθός του και βάρος του!

Η Yamaha έχει τοποθετήσει το συγκεκριμένο μοτέρ κάτω από τις επιφάνειες ενός τετράτροχου και έχει αρχίσει ήδη τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που καθιστούν τον νέο ηλεκτροκινητήρα της Yamaha ιδανικό για τη δημιουργία σπορ κατασκευών είναι η ταχύτητα απόκρισης. Παράλληλα, οι Ιάπωνες έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους ακόμη και τον ήχο τον οποίο θα παράγει ο ηλεκτρικός κινητήρας τους, ώστε αυτός να εμπλέκει συναισθηματικά τον οδηγό του οχήματος!

Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, το πότε θα βρεθεί το νέο ηλεκτρικό μοτέρ της Yamaha μέσα στις προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου ευρείας παραγωγής ενός τρίτου κατασκευαστή.

Leave a comment