Συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη του Da Bruno, κ. Τσούκαρη.

Στην πολυσύχναστη Αγίου Αλεξάνδρου, στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, εκεί που ακόμα υπάρχουν τα παλιά αρχοντικά και η μυρωδιά της κοσμοπολίτικης Αθήνας, βρίσκουμε το αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο Da Bruno, με τη μεγάλη δροσερή αυλή του και τις υπέροχες γεύσεις.

Πόσο τυχεροί σταθήκαμε, που πετύχαμε live το πιάτο σταθμό του Da Bruno που επέστρεψε! Τα χειροποίητα σπαγγετι μαγειρεύονται μέσα στο κεφάλι παλαιωμένης παρμεζάνας και αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου!

Ο Δημήτρης Τσούκαρης, ιδιοκτήτης και εμπνευστής των πιάτων, ρομαντικός και με πολλή αγάπη για την ιταλική κουλτούρα, μας φιλοξένησε στον χώρο και μας μίλησε για το… restart του Da Bruno, την ιταλική κουζίνα αλλά και τους επόμενους στόχους. Το 2020, το έτος της πανδημίας, στο Da Bruno πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη ανακαίνιση.

Αυτό σήμανε το restart για το αγαπημένο εστιατόριο. Ο κ. Τσούκαρης μας εξηγεί: «Παρά τις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που ήρθαν όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την ανθρωπότητα, τις στιγμές που βλέπαμε το εστιατόριο κλειστό με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί, εμείς είχαμε τη σκέψη μας στην επανεκκίνηση του εστιατορίου και θέλαμε να σηματοδοτεί ανανέωση και εξέλιξη».

Αυτές οι πρωτόγνωρες αλλαγές λόγω συνθηκών, όπως μας επισημαίνει, βρήκαν τελικά θετικό αντίκρισμα από τους θαμώνες, που στήριξαν και ενίσχυσαν την προσπάθεια του εστιατορίου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

«Η εστίαση λειτουργεί με όρους τέχνης» μας λέει ο κ. Τσούκαρης και συνεχίζει: «Αυτό από μόνο του είναι πρόκληση που βρίσκει απόλυτη έκφραση στην γειτονική κουζίνα και ταιριάζει απόλυτα στη δική μας ελληνική διατροφική κουλτούρα. H απάντηση σε αυτό το κάλεσμα, είναι το Da Bruno».

Θέλοντας να γνωρίσουμε καλύτερα τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας ρωτήσαμε τον κ. Τσούκαρη σε ποια πιάτα συναντάμε αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές και τι είναι αυτό που θαυμάζει περισσότερο στην ιταλική κουζίνα.

Αυθεντική ιταλική πίτσα του Da Bruno.

Μας επισήμανε πως εξελίσσουν και εκσυγχρονίζουν κάθε παραδοσιακή ιταλική συνταγή, ενώ ορισμένα πιάτα τα διατηρούν αυτούσια χωρίς παραλλαγές, όπως την κλασική καρμπονάρα, την αματριτσιάνα. Επίσης, στα πιάτα του μήνα τιμούν συγκεκριμένες ιταλικές περιοχές φτιάχνοντας συνταγές με εποχικά τοπικά προϊόντα. Η αγάπη, άλλωστε, του ιδίου για την ιταλική κουλτούρα, απλότητα, φαντασία και διαχρονικότητα είναι τα στοιχεία που έχει ενσωματώσει στο Da Bruno.

Αναφορικά με το Da Bruno που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα πιστοποιημένα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας ο κ. Τσούκαρης εξηγεί ότι η ιταλική κυβέρνηση ήθελε απλώς να προστατεύσει την κληρονομιά της χώρας της και να διασφαλίσει τις παραδοσιακές αυθεντικές συνταγές σε όποιο εστιατόριο κρίνεται άξιο πιστοποίησης.

Τέλος, μιλώντας για τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας του Da Bruno ο κ. Τσούκαρης μας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εξελίσσει την αυθεντική ιταλική κουζίνα με όλο το σεβασμό που της αναλογεί, ανταποκρινόμενη πάντα στις δυναμικές των καιρών. 

Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 21 0981 8959

Leave a comment