Βιβλίο για τσόγλανους και όχι μόνο.

Μπουμ! Μέσα σε όλη αυτή τη σκοτεινιά των ημερών, μια ευχάριστη είδηση που άρχισε να διαδίδεται στην αρχή από γειτονιά σε γειτονιά, ήρθε για να μας φωτίσει. Όπως διαβάζουμε, σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία και στο e-shop των Εκδόσεων Κυψέλη, το βιβλίο ΛΕΞ: Ένα αστέρι από τσιμέντο.

Μπορεί ο αγαπημένος μας και ένας από τους πιο σημαντικούς ράπερ της γενιάς μας να μην δίνει συνεντεύξεις, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει κάτι να πει. Άλλωστε, τα λέει όλα μέσα από τα τραγούδια του. Πλέον, με τους στίχους και τον πρόλογο, θα τα λέει και από το συγκεκριμένο βιβλίο που ναι, απευθύνεται -και- σε τσόγλανους.

Η εικονογράφιση έγινε από τον ΛΕΑΝΔΡΟΣ και γράφουν σε αυτο (με αλφαβητική σειρά): Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου, Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), Σπύρος Γερούσης, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Γλυφός, Φοίβος Δεληβοριάς, Σεμίνα Διγενή, Α. Επίθετη, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Άκης Καπράνος, Λέανδρος, Νεφέλη Λιούτα, Moa Βοnes-Ιωάννα Μάργαρη, Φωκίων Μπόγρης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Οικονομίδης, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Σαχπασίδη (Sophie Lies), Δημήτρης Τζάνογλος, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ηλέκτρα Φακιολά.

Απ’ το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα αφιέρωμα σε κάτι μακρινό, τότε που τα πράγματα ήταν καλύτερα και πιο αθώα. Άλλωστε ποτέ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα και αθώα. Ήταν διαφορετικά. Είναι ένα βιβλίο για έναν ράπερ από τη Θεσσαλονίκη που μιλάει για το εδώ και το τώρα, για τους καιρούς μας και τις πόλεις μας, ένα μανιφέστο της εποχής μας με όλα τα άσχημα και τα όμορφα που αυτή κουβαλάει. Mία κραυγή επικοινωνίας για όσες και όσους την έχουν ανάγκη. Mία μουσική για μια γενιά υποτίθεται χαμένη που κρυφοκοιτάζει μέσα απ’ τις γρίλιες μπας και δει κάπου εκεί έξω να λάμπει ένα αστέρι από τσιμέντο.

Πηγή: provocateur.gr

Leave a comment