Θλίψη στην Αργεντινή και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έφυγε από τη ζωή από ανακοπή σε ηλικία 60 ετών ο μεγάλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους – και για πολλούς ο κορυφαίος – ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Στις αρχές του Νοεμβρίου ο Αργεντινός είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο, ενώ ύστερα από οκτώ ημέρες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ώστε να συνεχίσει την ανάρρωση σπίτι του.

Την είδηση της απώλειας του Μαραντόνα την έδωσε η αργεντινική εφημερίδα «Clarin» το απόγευμα της Τετάρτης (25/11).

«Ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του στο προάστιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες, εμφάνισε πρόβλημα στο αναπνευστικό. Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του προκειμένου να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά και για να διακομησθεί στο νοσοκομείο. Μαζί με τον Μαραντόνα ήταν η κόρη του Ντάλμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1965 στο Μπουένος Άιρες, ο «Ντιεγκίτο» άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου με το τεράστιο ποδοσφαιρικό ταλέντο του, ενώ αποτελεί τον έτερο διεκδικητή του τίτλου του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ, μαζί με τον Πελέ.

Leave a comment