Είναι απόλυτα φυσιολογικό, να υπάρχει άγχος τώρα που είμαστε σε καραντίνα και πολλοί, έχουν κάνει παύση τις δουλείες τους. Και εννοείται, όχι απο δική τους επιλογή. Οι μοναχοί Ζεν προτείνουν λύσεις για το πως να αντέξουμε στη καραντίνα και πως να βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή μας.

Μέσα στη μέρα κάνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Λογικό! Οι μοναχοί Ζεν, μας λένε να κάνουμε μόνο 1 πράγμα κάθε φορά. Δηλαδή, μια μέρα μόνο θα λέμε οτι θα αφοσιωθούμε στο chat με φίλους, την άλλη θα κλείσουμε όλα τα social media και πάει λέγοντας…

Όσοι ζουν σε πόλη, καταλαβαίνουν πως το άγχος και η βιασύνη κυριαρχεί. Δεν υπάρχει λόγος όμως. Μη βιαζόμαστε και μην περιμένουμε πως τελειώνοντας γρήγορα κάποια δουλειά, σημαίνει πως έγινε και σωστά.

Οι μοναχοί Ζεν δεν κάνουν πολλές δουλειές ταυτόχρονα, αλλά ασχολούνται με μια κάθε φορά για να επικεντρώνονται πολύ καλύτερα και για να έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ό, τι πολυτιμότερο να βρίσκει ο καθένας απο εμάς λίγο προσωπικό χρόνο. Αν δεν ασχολούμαστε καθόλου με τον εαυτό μας, τότε δεν πρόκειται να το κάνει και κανένας για εμάς. Όταν θα βρίσκουμε προσωπικό χρόνο, μπορούμε να σκεφτόμαστε καλύτερα και να αποδίδουμε σωστά σε ό, τι και αν κάνουμε στη καθημερινότητά μας.

Οι “λάτρεις” της μαγειρικής και της καθαριότητας ίσως προσπεράσουν αυτή την παράγραφο. Αλλά, λένε να απολαμβάνουμε την στιγμή που μαγειρεύουμε ή που καθαρίζουμε το σπίτι! Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως είναι κάτι σαν αγχολυτικό το να μαγειρεύεις ή να καθαρίζεις!

Γενικά, σκέψου τι είναι για εσένα απαραίτητο και τι σου χρειάζεται. Η περίοδος της καραντίνας μας βοηθά να σκεφτόμαστε κάποια πράγματα λίγο καλύτερα.

Και για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Χαμογέλα και φρόντιζε τους ανθρώπους που αγαπάς. Ένα χαμόγελο και μια γλυκιά κουβέντα θα σε κάνει να αισθανθείς και εσύ πολύ ωραία αλλά και ο συνομιλητής που το ακούει. Να αγαπάς την οικογένειά σου, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις.

Leave a comment