Είναι μια απο τις πιο “γλυκές” μέρες του κόσμου. Κυρίως, για εκείνους τους ανθρώπους που πάσχουν απο Διαβήτη Τύπου 1 ή Τύπου 2. Για να εξηγηθεί πιο απλά, στο αίμα τους κυλάει ζάχαρη. Γι αυτό, εξάλλου, είναι οι πιο γλυκοί άνθρωποι, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση και όχι, δεν τον αποκτά κανείς επειδή τρώει πολλά γλυκά! Τα άτομα που πάσχουν απο Διαβήτη Τύπου 1 είναι τα άτομα που δεν έχουν σχεδόν καθόλου ινσουλίνη στο πάγκρεας. Ενώ, Διαβήτη Τύπου 2 το αποκτούν, κυρίως τα άτομα απο (περίπου) 40 χρόνων και πάνω λόγω κακής διατροφής.

Η ημερομηνία, 14 Νοεμβρίου επιλέχθηκε λόγω της γέννησης του Frederick Banting, ο οποίος, μαζί με τον Charles Best, συνέλαβαν πρώτοι την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης, τον Οκτώβριο του 1921. Το “όπλο” του κάθε διαβητικού για να μπορεί να τρώει ο, τι θέλει, με προσοχή.

Μέχρι και σήμερα υπάρχουν πάνω απο 280.000.000 άνθρωποι που πάσχουν απο Διαβήτη. Κάποια μέρα, αυτή η νόσος θα είναι παρελθόν. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Η υγεία είναι ο, τι πολυτιμότερο έχουμε και ειδικά αυτές τις μέρες, το γνωρίζουμε πολύ καλά!

Leave a comment