Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε αντικείμενα, τα οποία εάν ανακυκλωθούν μπορούν να αποκτήσουν και πάλι χρησιμότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκφράζουν απροθυμία και άγνοια στο ζήτημα της ανακύκλωσης. Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης, εδώ και αρκετά χρόνια γίνονται καμπάνιες και ενέργειες κατά της κλιματικής αλλαγής κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου σε όλους μας, για τις συνέπειες που θα επέλθουν, εάν δεν κάνουμε ριζικές αλλαγές.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε ενέργειες που βλάπτουν το περιβάλλον. Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να υιοθετήσουμε συνήθειες που θα συμβάλλουν στη φροντίδα του οικοσυστήματος κάνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις δικές μας ζωές πιο ποιοτικές. Η ανακύκλωση είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια, η οποία αν γίνει από όλους μας θα βοηθήσουμε σε μεγάλο βαθμό τον πλανήτη μας.

Πώς μπορείς να κάνεις ανακύκλωση; 

Οι κάδοι στους οποίους μπορούμε να ανακυκλώσουμε είναι εκείνοι με το μπλε χρώμα. Στους μπλε κάδους βάζουμε το χαρτί, το πλαστικό, το γυαλί, το αλουμίνιο και το ξύλο. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχ’ανεται η εκ νέου χρήση των υλικών συσκευασίας.

Οι 5 κινήσεις για τη σωστή ανακύκλωση των συσκευασιών:

  1. Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας πό τα υπόλοιπα στο νοικοκυριό.
  2. Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.
  3. Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.
  4. Ρίχνουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά στον κάδο, χωρίς σακούλα.

Leave a comment