Την αναβολή στα σχέδιά του για τη μαζική διαγραφή όλων των αδρανών λογαριασμών που δεν έχουν κινηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες ανακοίνωσε την Πέμπτη (29/11) το Twitter.

Οι αντιδράσεις των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά τη γνωστοποίηση για την πρόθεση να διαγραφούν οι αδρανείς χρήστες ήταν έντονες. Ιδίως σε ό,τι αφορά λογαριασμούς των νεκρών προσώπων. Έτσι, οι άνθρωποι του Twitter αποφάσισαν να «παγώσουν» προς το παρόν τις όποιες κινήσεις σχετικά με τις διαγραφές χρηστών, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος «μνημονεύει» τους νεκρούς χρήστες.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του το Twitter παραδέχθηκε πως η έλλειψη τέτοιας πολιτικής αποτελεί παράλειψη από την πλευρά του. Αλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook, επιτρέπουν στα επιβεβαιωμένα μέλη της οικογένειας του θανόντος να ζητήσουν τη διατήρηση του λογαριασμού του στο δίκτυο. Το Twitter, λοιπόν, οδηγείται σε μια παρόμοια λύση, έτσι ώστε να μη χάνονται τα ψηφιακά αποτυπώματα των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους.

«Ζητάμε συγγνώμη για τη σύγχυση και θα σας ενημερώσουμε σχετικά. Δεν θα αφαιρέσουμε κανένα αδρανή λογαριασμό, εωσότου δημιουργήσουμε ένα νέο τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να διατηρούν τη μνήμη των λογαριασμών των αποθανόντων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η εφαρμογή της διαγραφής των αδρανών λογαριασμών προορίζεται να αρχίσει από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε το Twitter να συμμορφωθεί με τον νέο γενικό ευρωπαϊκό κανονισμό περί προστασίας των δεδομένων (GDPR).

 

Leave a comment