Η τέχνη του δρόμου συχνά έχει ως βασικό της στόχο να διαταράξει το περιβάλλον γύρω της και να τραβήξει τα βλέμματα των περαστικών. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους καλλιτέχνες της λίστας που ακολουθεί. Οι συγκεκριμένοι χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές, που κάνουν τα έργα τους να μοιάζουν παιχνιδιάρικα και πολύ εντυπωσιακά. Τι κάνουν; Προσαρμόζουν την τέχνη τους στο περιβάλλοντα χώρο, ώστε οι δισδιάστατες ζωγραφιές τους να εναρμονίζονται πλήρως με το τρισδιάστατο περιβάλλον τους.

Σε πολλούς μοιάζει ως το δυσκολότερο στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας, μάλλον λόγω του ότι κάθε κομμάτι πρέπει να δημιουργείται για μία συγκεκριμένη περιοχή ή ακόμη και για περιστασιακές καταστάσεις. Δε μπορείς να ζωγραφίσεις αυτό που θέλεις σε οποιοδήποτε καλό σημείο εντοπίσεις. Και μόνο η ικανότητά τους να σκεφτούν όλες αυτές τις υπέροχες δημιουργίες, μας δείχνει πόσο άγρια φαντασία έχουν οι καλλιτέχνες μας. Εκεί που οι απλοί άνθρωποι βλέπουν έναν απλό τοίχο από τούβλα ή μία κληματαριά, εκείνοι βλέπουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα λόγο για να σκεφτούν ή να χαμογελάσουν οι περαστικοί.

Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που δημιουργούν συχνά τέτοιου είδους διαδραστική τέχνη. Τέχνη που αλληλεπιδρά άμεσα με το περιβάλλον και λιγότερο άμεσα με τους παρατηρητές.

Δείτε 28 πανέμορφα παραδείγματα της υπέροχης αυτής τέχνης:

#1 Το πρόσωπο της πόλης, Τορόντο, Καναδάς

 

#2 Ο κόσμος περνά στους υπονόμους, Ισπανία

 

#3 Μπρους Λι, Σαιντ-Ετιέν, Γαλλία

 

#4 Δορυφορικά πιάτα, Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο

 

#5 Η κραυγή, Γαλλία 

 

#6 Στρουθοκάμηλος, Ρώμη, Ιταλία

 

#7 Ποδήλατο, Τζωρτζ Τάουν, Μαλαισία

 

#8 Γυαλιά, Ρωσία

 

 

#9 Το καλαμάκι

 

Leave a comment