Ας το παραδεχτούμε όλοι, έχουμε κάνει σκονάκια είτε όταν πηγαίναμε σχολείο είτε όταν πηγαίναμε σε κάποια σχολή ή και στα δύο!

Ποιος να το φανταζόταν πως κάποια σκονάκια θα γινόντουσαν έργα τέχνης! Κι όμως έγιναν! Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, οι καθηγητές κρέμασαν σε κάδρα τα περίεργα σκονάκια των φοιτητών τους.

Ο κ. Δημήτρης Μάρδας, καθηγητής στο τμήμα οικονομικών επιστημών ΑΠΘ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ “Πρακτορείο FM 104,9” και ανέφερε πως αποφάσισαν να κορνιζάρουν τους απίστευτους τρόπους αντιγραφής των φοιτητών μιας και αναγνωρίζουν την φαντασία ,την ευρηματικότητα και την τέχνη τους.

Επιπλέον ανέφερε πως “Πριν από 10-12 χρόνια είχαμε συγκεντρώσει τα παλιού τύπου σκονάκια που ήταν ολόκληρα βιβλία σε σμικρύνσεις. Μάλιστα ήταν εντυπωσιακός ένας …πάπυρος μήκους 2 μέτρων και πλάτους 4 εκατοστών το οποίο τύλιξε φοιτητής σε δυο ξυλάκια. Ήταν όπως οι παλιές αριθμομηχανές. Ανοιγόκλεινε ,ανέβαινε- κατέβαινε και ήταν σε ρολό γραμμένο το χαρτάκι των λύσεων. Ήταν ένα εκπληκτικό σκονάκι, ένα έργο τέχνης μπορώ να σας πω”

Εννοείται πως όλοι οι γονείς και οι καθηγητές μας έλεγαν πως λιγότερη ώρα θα μας έπαιρνε να μάθουμε το κεφάλαιο που ήταν μέσα στην ύλη παρά να κάναμε ολόκληρη σκευωρία για σκονάκια!

Δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι μας επιλέγουμε την εύκολη λύση, τι να κάνουμε?

πηγή: euronews.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a comment