Στην Πράγα βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού με λίγο χιούμορ και πολλή γεύση.

Έτσι, ένα ζαχαροπλαστείο στην καρδιά της παλιάς πόλης αποφάσισε να φτιάξει και να σερβίρει ένα γλυκό εμπνευσμένο από τον κορωνοϊό.

Το καφέ «Black Madonna» στην οδό Celetná δημιούργησε, λοιπόν, το «virus cake», που έχει γίνει talk of the town.

Το σοκολατένιο γλυκό είναι στρογγυλό σαν σφαίρα, με γέμιση φιστίκι και πουρέ από raspberries αλλά και καλυμμένο με το κόκκινο μούρο και λευκή σοκολάτα.

Η εικόνα του επιδορπίου είναι πραγματικά πανομοιότυπη με εκείνη του ιού, που έχει στρογγυλό σχήμα και κόκκινα spots, να ξεπροβάλουν σαν κορώνες (εξού και το όνομα).

«Βρήκα μια φωτογραφία του ιού στο Internet. Βρήκα λεπτομερώς πώς θα φτιάξω το γλυκό και τις αιχμές, τι χρώμα θα ήταν και το προετοίμασα όλο», αναφέρει η Olga Budnik, δημιουργός του γλυκού, στο Reuters.

https://www.facebook.com/watch/?v=2311414519153111

Ανέφερε ακόμη ότι με αυτήν την γλυκιά δημιουργία θέλησε να βοηθήσει τον κλάδο της εστίασης που έχει πληγεί από την πανδημία. Η Τσεχία έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά κρουσμάτων στην Ευρώπη.

Το θεματικό γλυκό κάνει θραύση καθώς πουλάει σαν τρελό πάνω από 100 κομμάτια την ημέρα. Μάλιστα, η ίδια σκέφτεται ήδη το επόμενο δημιούργημά της: Ένα γλυκό με τη μορφή Covid-19 εμβολίου με γεύση εσπεριδοειδούς και λικέρ. «Θα έχει πολύ λάιμ και λίγο αλκοόλ», τόνισε η ίδια.

Πηγή: bovary.gr

Leave a comment