Αντικειμενικά τώρα, γυναίκες και άνδρες περιμένουν πως και πως γι αυτή την εβδομάδα μεγάλων προσφορών λόγω της Black Friday. Ευτυχώς, δεν έχουν μόνο εκείνη την Παρασκευή εκπτώσεις αλλά, όλη την εβδομάδα, απο Δευτέρα μέχρι Κυριακή. Απο πού προήλθε όμως η ονομασία “Black Friday”;

Όλα ξεκίνησαν απο την ημέρα του Thanksgiving και συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 1969, όταν οι Jay Gould και James Fisk δεν διαχειρίστηκαν σωστά τις τιμές του χρυσού με αποτέλεσμα να πέσουν οι τιμές του χρηματιστηρίου κατά 50%.

Το 1905, το πολυκατάστημα Eaton’s έκανε την πρώτη παρέλαση για το Thanksgiving, η οποία κι ενέπνευσε το Macy’s να κάνει τη δική του το 1924 στη Νέα Υόρκη. Επειδή είχε πάει πάρα πολύ καλά, οι αγορές εκείνη την ημέρα αυξήθηκαν υπερβολικά!

To 1939, ήρθε η Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση και το Thanksgiving γιορτάστηκε την πέμπτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι έμποροι των καταστημάτων, ζήτησαν να γιορτάζεται την τέταρτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο πριν τις γιορτές. Κι όμως, έγινε αποδεκτό!

Έτσι λοιπόν, το 1941 θεσπίστηκε ο νόμος για να γιορτάζεται εκείνη την ημέρα με αποτέλεσμα, να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ένα γεμάτο τετραήμερο! Δήλωναν στη δουλεία τους ότι ήταν άρρωστοι για να πηγαίνουν να ψωνίζουν στις μεγαλύτερες προσφορές!

Και φτάνοντας στο 1966, για πρώτη φορά ονομάστηκε Black Friday εκείνη η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου. Αυτό πρώτα, δημοσιεύθηκε σε ένα περιοδικό απο έναν φιλοτελιστή.

Ποιος να φανταζόταν πως μια πτώση χρηματιστηρίου, θα ήταν η αιτία για τις μεγαλύτερες προσφορές όλου του χρόνου!

Leave a comment