Χρησιμοποιεί χρόνια τα social media ως τρόπο έκφρασης, είναι στιχουργός, έχει γράψει βιβλία, μετρώντας ένα best seller, το «Μια φορά κι ένα μπορώ». Όμως, η συγγραφή και έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος «ήσουν ο άνθρωπός μου» αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της.

Μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του pre-order για το νέο της βιβλίο, η Ρενέ Στυλιαρά παραχώρησε μια άκρως τρυφερή συνέντευξη στο AthensMagazine.gr και αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά του.

Αναλυτικά:

Υπάρχει άραγε μόνο ένας τρόπος για να κάνεις τα πράγματα; Ο «σωστός»; Και κάθε διαφορετική εκτέλεση θεωρείται πάντα λάθος; Αυτό ήταν ένα από τα πολλά ερωτήματα που έπρεπε να απαντήσει στον εαυτό της η Ρενέ Στυλιαρά, για την έκδοση του νέου της βιβλίου «ήσουν ο άνθρωπός μου». Ένα βιβλίο που, όπως εξήγησε στο Athensmagazine, αποτέλεσε «τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου».

Συνέντευξη στη Νότα Μουστάκα

Η αλήθεια είναι πως τη Ρενέ την έχω συναντήσει πάμπολλες φορές στα γραφεία της Grow Agency, η οποία αποτελεί στενό συνεργάτη της. Πότε μόνη, πότε με την αξιολάτρευτη σκυλίτσα της, τη Λέξη, έρχεται προσφέροντας χαρά και χρώμα στον χώρο. Ένα «ουράνιο τόξο» αυθορμητισμού, ζωής, φρεσκάδας, αλλά και αθεράπευτα ρομαντικής διάθεσης.

Αυτά τα στοιχεία της άλλωστε είναι και εκείνα που κέρδισαν το κοινό και απέκτησε σύντομα αρκετούς χιλιάδες πιστούς ακολούθους στα Social Media, αλλά και αναγνώστες του best seller βιβλίου της, «Μια φορά κι ένα μπορώ».

«Η έμπνευση έρχεται μόνη της κι εκφράζεται όπου εκείνη θέλει»

Τα Social Media, η συγγραφή βιβλίων, αλλά και η στιχουργική. Τρεις διαφορετικοί τρόποι έκφρασης, μα και αλληλένδετοι από τη φύση τους, όπως επισημαίνει η Ρενέ: «Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες. Οπότε θα σου πω πως κάθε ένα από τα τρία αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης ανάλογα με την έμπνευση. Γιατί την έμπνευση δεν την προαποφασίζεις. Έρχεται μόνη της και αποφασίζει να εκφραστεί όπου εκείνη το επιθυμεί. Σίγουρα η συγγραφική μου πλευρά, τόσο μέσω των βιβλίων μου, όσο και μέσω του Instagram, είναι πιο έντονη».

This image has an empty alt attribute; its file name is 1.jpg

Κι αν θεωρούμε πως στα 26 της χρόνια θεωρεί πως πλέον έχει βρει τη θέση της, μέσα από τις λέξεις της και μέσω των βιβλίων της, εκείνη βλέπει με λογικό και συνάμα ταπεινό τρόπο τον εαυτό της: «Κάποιος ο οποίος δεν βρίσκεται στη θέση του, συνήθως δεν το γνωρίζει κιόλας. Οπότε η εύκολη απάντηση είναι να πει πως έχει βρει τη θέση του. Εγώ αυτό που θα πω είναι πως προσπαθώ πάρα πολύ να βρω το κέντρο μου, να περιστρέφομαι γύρω από τους βασικούς άξονες που δημιουργούν ένα σταθερό κέντρο, όπως είναι η οικογένεια, οι φίλοι μου, οι άνθρωποί μου. Και μέσω της ψυχοθεραπείας, την οποία και θεωρώ πολύ βασική σε αυτή τη διαδρομή, να νιώσω με βεβαιότητα το ποια είμαι και να βρεθώ τελικά κάποια στιγμή με σιγουριά στη σωστή θέση».

«Το νέο μου βιβλίο, η μεγαλύτερη πρόκληση που είχα ποτέ»

Αν και ρομαντική και ευάλωτη, είναι συνάμα και πολύ αυθόρμητη και διεκδικητική και δεν φοβάται να βάλει νέους στόχους και να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση που παρουσιάζεται. Ένας τέτοιος νέος στόχος, αλλά και η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ήταν και το νέο της βιβλίο, το «ήσουν ο άνθρωπός μου», όπως υπογραμμίζει:

«Η συγγραφή του νέου μου βιβλίου ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν είχα ξαναζήσει. Ήταν η πρώτη φορά που έγραφα μυθιστόρημα και ήδη είχα θέσει μόνη μου τον πήχη πολύ ψηλά, καθώς έκανα μαθήματα λογοτεχνίας πάρα πολύ καιρό. Ήθελα να παρουσιάσω κάτι ανανεωμένο στο κοινό και να εξελιχθώ και εγώ η ίδια και να γίνω καλύτερη! Αρχίζοντας, λοιπόν, τη διαδικασία διαπίστωσα πως η συγγραφή ενός μυθιστορήματος είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και πλήρη απομόνωση από τον κόσμο! Για περίπου έναν χρόνο αυτή ήταν η πραγματικότητά μου. Βέβαια, νιώθω πολύ όμορφα για αυτό γιατί όλο αυτό με ανέπτυξε ως συγγραφέα, αλλά και ως άνθρωπο».

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ρενέ Στυλιαρά και τα στοιχεία που αποκαλύπτει για το νέο της βιβλίο στο AthensMagazine.gr .

Leave a comment