Τα Χριστούγεννα είναι η πιο ωραία γιορτή για μικρούς και μεγάλους! Ο στολισμός, τα δώρα, τα αρώματα που αναδύονται από τα σπίτια από τα λαχταριστά γλυκά και η οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι μερικές μόνο από τις χαρές που βιώνουμε τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ωστόσο, αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων είναι η χαλάρωση στον καναπέ, μέσα σε ζεστά ρούχα και η παρακολούθηση  ταινιών! Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς, τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στη λίστα που προτείνουμε με τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών!

  •  “Home Alone” , 1990

Κλασσική και αγαπημένη ταινία που δεν βαριέσαι να βλέπεις ποτέ, ακόμα κι αν παίζεται non-stop από το 1990! Ο νεαρός Kevin McCallister βίωσε το όνειρο κάθε άτακτου παιδιού, εξαφανίζοντας την οικογένεια του και αντιμετωπίζοντας μόνος του δύο επίδοξους ληστές. Ο Macaulay Culkin έγινε παγκόσμιος αστέρας χάρη στον ρόλο του στην κλασσική χριστουγεννιάτικη κωμωδία του John Hughes, στην οποία συμπρωταγωνίστησαν οι Joe Pesci και Daniel Stern και αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες των 1990s. Ακολούθησαν περισσότερες συνέχειες από όσες ενδεχομένως χρειαζόντουσαν (η πρώτη με guest star τον μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump), όμως η πρώτη παραμένει μια αξεπέραστη διαχρονική αξία.

  • «Το ξωτικό των Χριστουγέννων», 2003

Ο Will Ferrell πρωταγωνιστεί ως ένα ξωτικό του Άγιου Βασίλη που μαθαίνει πως τελικά είναι άνθρωπος και ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη για να βρει τους πραγματικούς γονείς του. Δίπλα στο εξαιρετικό χαρακτήρα του Ferrell που προσπαθεί να σπείρει την χαρά των Χριστουγέννων στον κυνικό κόσμο των ενηλίκων εμφανίζονται οι James Caan, Zooey Deschanel, Mary Steenburgen, Daniel Tay, Ed Asner και Bob Newhart.

  • «Carol» ,2015

Η Cate Blanchett και η Rooney Mara συμρωταγωνιστούν στην μεταφορά του μυθιστορήματος της Patricia Highsmith από τον Todd Haynes, η οποία αφηγείται μια ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται μεταξύ μιας φιλόδοξης φωτογράφου και μιας γυναίκας που βρίσκεται στην διαδικασία ενός δύσκολου διαζυγίου. Η δραματική ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες και προτάθηκε για τον Χρυσό Φοίνικα, έξι βραβεία Όσκαρ, πέντε Χρυσές Σφαίρες και εννέα BAFTA.

  • «The Holiday» (2006)

Δύο γυναίκες σε Αμερική και Βρετανία που έχουν σταθεί άτυχες στην προσωπική τους ζωή συμφωνούν να ανταλλάξουν σπίτια για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Προσπαθώντας να προσαρομοστούν στο νέο τους περιβάλλον, η κάθε μια γνωρίζει και ερωτεύεται έναν άνδρα. Η ταινία της Nancy Meyers μπορεί να μην είναι η πιο πρωτότυπη, όμως διακρίνεται για τις ερμηνείες του ποιοτικού καστ – Kate Winslet, Cameron Diaz και Jude Law.

  • “Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων” , 1993

Ένα από τα πιο γνωστά μιούζικαλ του Τιμ Μπάρτον όπου ο εφιάλτης του Χάλοουιν προσπαθεί να εισβάλλει στα Χριστούγεννα απαγάγοντας τον Άγιο Βασίλη.

  • “Το πολικό Εξπρές”, 2004

Ένα μαγικό ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο αποδεικνύει πως υπάρχει τελικά Άγιος Βασίλης αρκεί να το πιστεύει κανείς.

  • Ο γκρινιάρης των Χριστουγέννων (Grinch), 2018

Στην καρδιά μιας χιονονιφάδας βρίσκεται η μαγική πόλη της Whoville. Εκεί οι κάτοικοί της περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Όμως φέτος η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει ριζικά, καθώς ο ήρωάς μας που ακούει στο όνομα Γκριντς δεν είναι διατεθειμένος να μείνει με σταυρωμένα χέρια.

  • Love actually, 2003

Η κλασική ρομαντική κομεντί δείχνει το απόλυτο νόημα των Χριστουγέννων μέσα από πολλές σπονδυλωτές ιστορίες. Θυμός, απογοήτευση, πόνος, θλίψη, αγάπη το φιλμ τα έχει όλα όπως και το κλασικό πλέον χριστουγεννιάτικο τραγούδι Christmas is all around me.

Leave a comment