Σούπερ DIY προϊόντα ομορφιάς

Μην ξοδεύεις πολλά λεφτά για πανάκριβες κρέμες που δεν ξέρεις τι έχουν μέσα. Φτιάξε τις δικές σου, 100% φυσικές και φτηνότερες.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για προϊόντα ομορφιάς όπως μάσκες και ενυδατικές. Άσε που όλα αυτά τα προϊόντα δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι περιέχουν. Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξεις μερικά μόνη σου, με 100% φυσικά υλικά που μπορείς να βρεις πανεύκολα—ή έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Ενυδατικό lip balm για τα χείλη
Λιώσε μια κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας ή βαζελίνη και λίγες σταγόνες λάδι καρύδας. Μην τα ζεστάνεις πάρα πολύ, και μόλις η θερμοκρασία γίνει κανονική, πρόσθεσε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά και ρίξε το μείγμα σε ένα μικρό δοχείο. Άφησέ το να «κάτσει» για κάποιο χρονικό διάστημα και ξεκίνα να το χρησιμοποιείς μόλις κρυώσει εντελώς.

Μάσκα προσώπου από αβοκάντο
Θα χρειαστείς μισό ώριμο αβοκάντο. Λιώσ’ το με ένα πιρούνι, πρόσθεσε λίγο μέλι και μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι. Ανακάτεψε καλά και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου, κάνοντας ταυτόχρονα απαλό μασάζ για χαλάρωση. Άφησε την μάσκα για τουλάχιστον μία ώρα, και σύντομα η λάμψη θα επανέλθει στο δέρμα σου.

Μάσκα από πορτοκάλι και γιαούρτι
Μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι και ο χυμός ενός πορτοκαλιού. Όταν τα συνδυάζουμε, δημιουργείται μια υπέροχη μάσκα, η οποία βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας λόγω της βιταμίνης C, που με τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες επιτρέπει στον οργανισμό να επανέλθει στην καλύτερή του φυσική κατάσταση. Άπλωσέ την για δέκα λεπτά στο πρόσωπό σου, και ξέπλυνέ την με κρύο νερό.

Κρέμα χεριών
Βράσε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας και μια χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σούρωσέ τα ενώ είναι ακόμα ζεστό το μίγμα και πρόσθεσε 8 κουταλιές ροδόνερο. Άφησέ το να κρυώσει και θα έχεις μια κρέμα που θα σου προστατεύει τα χέρια, αλλά θα τα κρατάει και ενυδατωμένα για αρκετή ώρα.

Γαλάκτωμα σώματος από αμύγδαλα
Λιώσε στο γουδί 30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Στο μίξερ, πρόσθεσε στα αμύγδαλα 100 γρ. ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος 10 σταγόνες βενζόης (boswellia serrata). Άσε το μίγμα να σταθεί για 2 ημέρες ανακινώντας πού και πού, σούρωσέ το και είναι έτοιμο για χρήση.

 

πηγή: www.in2life.gr

Leave a comment