Το κλείσιμο και των 16 καταστημάτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/07) η Pizza Hut! Σύμφωνα με την πολυεθνική εταιρεία η δραστηριότητα της αλυσίδας στη χώρα μας δεν ήταν πλέον βιώσιμη.

«Η εταιρεία έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να επιστρέψουν τα καταστήματά της σε θετικούς ρυθμούς λειτουργίας και ανάπτυξης», επισημαίνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πηγές κοντά στην εταιρεία.

«Συγκεκριμένα, τα τελευταία 12 χρόνια και παρά τα συνεχή χρόνια οικονομικών ζημιών επένδυσε 23 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα. Παράλληλα, την τελευταία δεκαετία δημιούργησε και διασφάλισε περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, όμως, η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία δημιούργησε μια πρωτοφανή κρίση τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, έπληξε βαριά τον κλάδο της εστίασης και οδήγησε στην επιδείνωση των υφιστάμενων δυσχερειών και στην αδυναμία αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Το κλείσιμο καταστημάτων της Pizza Hut στην Ελλάδα εξαιτίας του lockdown, οδήγησε σε σημαντικές απώλειες και πολλαπλασίασε τις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις. Συνεπώς, το όλο εγχείρημα κατέστη μη βιώσιμο και οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες θα ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Leave a comment