| Η μυστηριώδης mercedes-φάντασμα του Τζομπς

Ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, ήταν διαβόητος για την συνήθειά του να σταθμεύει σε θέσεις για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες καθώς και για το γεγονός ότι οδηγούσε μία ασημένια Mercedes SL55 AMG χωρίς πινακίδες.

Γενικά δε συνήθιζε ποτέ να επιδεικνύει δημόσια την οικονομική του ευχέρεια. Ζούσε σε ένα μικρό σπίτι σε κατοικημένη περιοχή του Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, είχε ένα γκαράζ και παιδιά από γειτονικά σπίτια του έλεγαν τα κάλαντα τα Χριστούγεννα. Ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, ο οποίος άλλαξε τον κόσμο με την ιδιοφυΐα του, αλλά παρέμεινε απλός και ταπεινός. Σε όλα εκτός… από το αμάξι του.

Το γεγονός ότι κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πλήρωνε συνέχεια πρόστιμο, ή μήπως διέθετε ειδική άδεια από τη κυβέρνηση της Καλιφόρνια ώστε να μην έχει πινακίδες στο αυτοκίνητο. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να άλλαζε αυτοκίνητο κάθε λίγους μήνες, για να μην βάζει πινακίδες. Ή μήπως είναι;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ITWire, το οποίο μίλησε με έναν πρώην ανώτερο υπάλληλο ασφαλείας στην Apple, ονόματι Τζον Κάλλας, ο Στιβ Τζομπς είχε ουσιαστικά αναρίθμητες πινακίδες κυκλοφορίας.

«Ο Στιβ (ή κάποιος κοντά σε αυτόν) εντόπισε ένα κενό στη νομοθεσία περί οχημάτων στην Καλιφόρνια. Οποιοσδήποτε με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο είχε ένα -κατ ‘ανώτατο- όριο έξι μηνών για να βάλει πινακίδα στο όχημά του. Έτσι, έκανε μια συμφωνία με την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης. Θα άλλαζε συνέχεια αυτοκίνητο μέσα στα πλαίσια των έξι μηνών μίσθωσης, ανταλλάσσοντας την ασημένια του Mercedes SL55 AMG για άλλη μία ίδια. Σε καμία περίπτωση δεν οδηγούσε ένα αυτοκίνητο για περισσότερο από έξι μήνες και έτσι δεν υπήρχε νομική υποχρέωση να του βάλει πινακίδες», αποκάλυψε ο Κάλλας.

Όσο για το λόγο για τον οποίο ο Τζομπς μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία εξαρχής, ο Γουόλτερ Ισακσον, στη βιογραφία του ιδρυτή της Apple, υποθέτει ότι οι αναρίθμητες πινακίδες ήταν ένας τρόπος να εξασφαλίσει ότι δεν τον παρακολουθούν.

πηγή:

https://www.newmoney.gr/roh/viral/giati-o-stiv-tzomps-den-iche-pinakides-sto-amaxi-tou/

Leave a comment