Η ταινία Black Widow της Marvel αναμένεται να κυκλοφορήσει στη 1 Μαϊου του 2020 με πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον συμμαχεί με μία ευνοούμενη, έναν ήρωα από την κόλαση και τη Lady Macbeth για την (αργοπορημένη) σόλο ταινία «Black Widow».

Μετά τη σαρωτική επιτυχία της «Captain Marvel» και την κατάκτηση της κορυφής του παγκόσμιου box office με την «Τελευταία Πράξη» των Avengers η Marvel είναι έτοιμη για τη Φάση ΙV του κινηματογραφικού της σύμπαντος.

Η Φάση IV του MCU θα έχει αφετηρία την αργοπορημένη σόλο ταινία «Black Widow» με τη Σκάρλετ Γιοχάνσον σε σκηνοθεσία της Κέιτ Σόρτλαντ («Lore», «Berlin Syndrome»). Η πλοκή θα ξεκινά αμέσως μετά τα γεγονότα του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» και θα αποκαλύπτει αρκετά το παρελθόν της Μαύρης Χήρας.

Πριν μερικούς μήνες στην έκθεση D23 η Ντίσνεϊ αποκάλυψε το πόστερ της ταινίας δίνοντας έμμεσα μία πρώτη εικόνα του Ντέιβιντ Χάρμπουρ, αλλά και της νέας, λευκής στολής της Μαύρης Χήρας. Κι αν νομίζατε πως είναι μόνη, κάνετε λάθος.

Σύμφωνα με τη συμπρωταγωνίστρια της Γιοχάνσον, Ρέιτσελ Βάις, το κωδικό όνομα Black Widow θα χρησιμοποιείται κι από άλλες γυναίκες-μέλη του ομώνυμου προγράμματος στην ταινία. Η Νατάσα Ρομανόφ (Σκάρλετ Γιοχάνσον) αποτελεί άλλωστε μία από τις καλύτερες πράκτορες του ψυχροπολεμικού Black Widow Ops Program, που είχε στόχο να εκπαιδεύσει την πιο θανάσιμη κατάσκοπο του πλανήτη σε αντιστοιχία με το πρόγραμμα Winter Soldier.

Στην ταινία μαζί με τη Γιοχάνσον, τη Βάις και την Πιού («Lady Macbeth», «Μεσοκαλόκαιρο») στο ρόλο της συντρόφου Γιελένα Μπελόβα, συμπρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Χάρμπουρ ως Red Guardian, τη σοβιετική απάντηση στον Captain America, ενώ ένας από τους αντιπάλους της Black Widow αποκαλύφθηκε πως θα είναι ο Taskmaster.

Η τελευταία έκπληξη πάντως της ταινίας αποκαλύφθηκε κάπως απότομα από ένα ρεπορτάζ του Deadline στα Saturn Awards. Συγκεκριμένα, μιλώντας για την ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο «Avengers: Endgame», το ρεπορτάζ ανέφερε πως θα τον ξαναδούμε άλλη μια φορά με τη στολή του «Iron Μan» στην ταινία «Black Widow», κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός πως η ταινία θα διαδραματίζεται μετά το «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», οπότε χρειάστηκαν συμπληρωματικές σκηνές από τον ίδιο.

Μία ξεχωριστή ταινία «Black Widow» υπήρχε ως έντονη φήμη ήδη από την εμφάνιση της ηρωίδας στο δεύτερο μέρος του «Iron Man», αλλά η λανθασμένη – όπως αποδείχθηκε – εντύπωση πως οι κόμικ ταινίες αφιερώμενες σε γυναίκες ηρωίδες δεν «τραβούν στα ταμεία» κόστισε σε χρόνο. Τελικά η «Μαύρη Χήρα» της Marvel προχώρησε με καθυστέρηση και το σενάριο φέρει την υπογραφή της σκηνοθέτιδας και των Ζακ Σέιφερ («Ψυχρά κι Ανάποδα: Η Περιπέτεια του Όλαφ») και Νεντ Μπένσον («Η Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι»).

 

Από τον Πάνο Γκένα

πηγή:  www.cinemagazine.gr 

Leave a comment