Σαγήνευσε η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι τους θεατές στο Ηρώδειο στην πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις της στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις».

Σαγήνευσε η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι τους θεατές στο Ηρώδειο στην πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις της στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις».

Έναν χρόνο μετά την αναβολή της πολυαναμενόμενης sold out εμφάνισής της στην Αθήνα, η Μόνικα Μπελούτσι, στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ, στην πρεμιέρα στο Ηρώδειο, ήταν εντυπωσιακή.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τη σύζυγό του Σία Κοσσιώνη και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τον οποίο νωρίτερα είχε ξεναγήσει στην Ακρόπολη, η Νατάσα Παζαΐτη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Αννα Βίσση, η Χριστίνα Παππά, η Μίνα Βαλυράκη, η Μαρίνα Πατούλη, o Λάκης Λαζόπουλος, η Εριέττα Κούρκουλου με τον σύζυγό της Βύρωνα Βασιλειάδη, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, ο Χρύσανθος Πανάς και πολλοί ακόμη.

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, κατά την άφιξή τους, χαιρέτησαν τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη, ενώ ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Σία Κοσιώνη. Κατά την άφιξή τους, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στον κ. Ιμάμογλου πληροφορίες για τον χώρο του αρχαίου θεάτρου και την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί η Μόνικα Μπελούτσι, υποδυόμενη τη Μαρία Κάλλας.

Η ερμηνεία της κυρίας Μπελούτσι βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»-, στο οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, γραμμένα από την Κάλλας στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977). Το βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.

Τη Μόνικα Μπελούτσι πλαισίωσε μουσικά η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Η αισθαντική ερμηνεία από τη Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κειμένων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και συνεχίστηκε με μια μια sold out περιοδεία, όπου και αν ανέβηκε.

Πηγή: www.radar.gr

Leave a comment